Борисов: Сценаристите искат кабинет "Орешарски"

Отново ДПС, БСП, Радев и олигархията са заедно, твърди министър-председателят

Актуални новини
11:54 - 01 Септември 2020
1433
Борисов: Сценаристите искат кабинет "Орешарски"

За всички стана ясно, че приказките за Велико Народно събрание и нова конституция са били празни години наред. Всеки юрист знае, че това, което сме предложили ние, е само чернова. Проект, в който ВНС може да променя всеки абзац. Какво се оказа? Че всички са лъгали. 

Това коментира премиерът Бойко Борисов пристигна във Видин, след като преди това инспектира пътя между Видин и Монтана.

"Сега искат насипен парламент и отново да има кабинет "Орешарски". Много хитър сценарий",  вметна Борисов. Според него десните са "отишли" и са "подплашили" Ахмед Доган.

"Отново ДПС, БСП, Радев и олигархията заедно", обобщи БОйко Борисов. 

Междувременно във Фейсбук премиерът написа, че целият сценарий срещу ГЕРБ е лъснал. 

Сценаристите са ясни - БСП, ДПС, Божков, Радев, Христо Иванов и олигарсите. Аз се радвам, че се видя кои партии наистина искат промяна и кои лъжат. Tака че предизборната коалиция „Всички срещу ГЕРБ“ на практика е готова и нейна първа и последна задача ще бъде с всички средства да ме атакуват лично, но и да се руши доверието в институциите и държавността. През 2013 година основният лозунг и цел беше: „Да изчегъртаме ГЕРБ от политическата карта на България“. Същото се вижда и сега."

Според премиера демократичният процес е сериозно застрашен. "Всички тези техники от компроматната война отвращават хората и резултатът е негативен за всички. Печалбата, която си мислят, че имат тези, които използват мръсни техники - е илюзорна", заключи той.