Борисов покани Ковачевски заедно да гледат филма, свален от БНТ

Лидерът на ГЕРБ иска Македония в ЕС, България имала интерес от това

Политика
18:35 - 25 Януари 2022
3971
Борисов покани Ковачевски заедно да гледат филма, свален от БНТ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски. Министър-председателят на съседката ни е на посещение у нас. 

„Имате прекрасни условия да решите най-тежките проблеми на двете държави.  На мен ми е най-лесно, ние сме опозиция”, заяви бившият български премиер. По думите му страната ни също има интерес Република Северна Македония да стане член на ЕС.

Ако аз бях вчера премиер, нямаше да спирам филм от националната телевизия. Щях да те хвана да го изгледаме заедно. После щяхме да изгледаме и филма "Трето полувреме" заедно. И да покажем, че има много неща в историята, които тогавашните управяващи са направили така, че да не се харесваме, да не се обичаме, да се мразим. И да покажем на обществата колко е важно да загърбим тези дори срамни части" - обърна се Борисов към Ковачевски.

Думите му са по повод сваления от програмата на БНТ документален филм за гоненията срещу българи в Македония. Това се случи навръх посещението на Димитър Ковачевски у нас. А македонският игрален филм "Трето полувреме" (2012 г.) представя по манипулативен начин българското административно управление във Вардарска Македония през 40-те години на миналия век.