Борисов: Ще предложим вариант за управление (ВИДЕО)

Политика
10:00 - 07 Април 2021
7412
Борисов: Ще предложим вариант за управление (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов започна правителственото заседание с поздравления към министрите за победата на изборите.

По думите му, ако патриотичните партии са се явили заедно на изборите също са щели да успеят.

Борисов обяви пред министрите, че "с чест и гордост може да кажем, че сме си изпълнили всички ангажименти и обещания, които сме поемали през тази година". Той изтъкна, че с техния опит и експертиза, както и 10% разлика от втория на изборите, са длъжни да предложат вариант за управление. Премиерът каза, че вижда огромно безотговорност в другите политически партии. "За да има стабилност сме готови да дадем 10-20 депутата да подкрепят правителство", допълни той. 

"Освен парите и загубеното време в момента Европа работи по плана за възстановяване, пандемията не е отшумяла, а на нас като парламентарна република ни трябва работещ парламент. Да допуснем, че има нови избори, резултатите дори да са им с повече проценти, или по-малко, не е сигурно как ще се развият нещата, защото хората тогава гласуващи за нас ще видят тяхната безотговорност и страх, защото много е лесно да критикуваш и да намираш кусури", заяви премиерът.

По думите му антиГЕРБ партии имали предостатъчно да сформират мнозинство, а ако не го направят означавало, че искат да хвърлят държавата в хаос. Той предупреди, че ако го направят това, на опонентите му ще им се върне в обратен знак на изборите.