Борисов твърдо зад Вебер за шеф на ЕК (ВИДЕО)

Имаме два коза в ръка - Кристалина Георгиева и Мария Габриел, каза премиерът преди срещата на върха в Брюксел

Политика
19:58 - 30 Юни 2019
3174
Борисов твърдо зад Вебер за шеф на ЕК (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов обяви, че твърдо стои зад кандидатурата на издигнатия от ЕНП Манфред Вебер за председател на Европейската комисия. Той пристигна днес следобед в Брюксел за поредната среща на лидерите от ЕС, на която се обсъжда разпределянето на най-важните постове в Съюза след евроизборите на 26 май. Срещата, която започна в късния следобед, се очертава да бъде трудна и не е изключено да продължи до сутринта.

На въпрос дали ще подкрепи социалиста Франс Тимерманс за шеф на Европейката комисия Борисов отговори: "Ние си имаме водещ кандидат. Сега от ЕНП идвам, категорично стоим зад нашия кандидат."

"Никога не съм бил против някого. Европейски избирател се произнесе за качеството. Надявам се никой от нас да не се счита за по-висш от европейския избирател", каза още Борисов.

"Имаме задачки всеки от нас, ще ме извините. Не вярвам тази вечер да завърши с решение. Аз стоя толкова зад Вебер, да не повтарям цялата му програма. Имаме 2 коза в ръка - Кристалина Георгиева и Мария Неделчева (Габриел)", каза той.

"Никога не бих представлявал друга държава. Не съм казал, че ще преговарям от името на Унгария и Полша", каза премиерът.

"Може и сутринта да няма име, затова казаха да си наемем хотели", каза Борисов.