Борисов заплаши феновете, че ще затвори стадионите

Актуални новини
11:38 - 24 Юни 2020
2016
Борисов заплаши феновете, че ще затвори стадионите

Премиерът Бойко Борисов заплаши феновете, че може да затвори футболните стадиони у нас заради масовото нарушаване на препоръките за социална дистанция по време на мачовете от Първа лига.

"Ние бяхме единствените, които дадохме възможност на нашите футболисти да играят пред публика. Какво направи публиката - публиката се струпва накуп. Без маски. Какво да демонстрират?", ядосано коментира той по време на заседание на Министерски съвет. 

Първоначално идеята бе Първа лига да се завърне на 5 юни, като остатъка от сезона да се изиграе пред празни трибуни, по примера на страните от Западна Европа. Два дни преди първия мач обаче бе взето решение да се допуска до 30% от капацитета. Седмица по-късно правилото бе променено на 50% от капацитета, а вчера министърът на здравеопазването въведе странната забрана - за 1000 души в сектор.

"Затова има тази рестрикция сега - по 1000 души на сектор. Пак гледам, че не го спазват. Ако така продължат, най-вероятно ще затворим стадионите, като в Германия, Испания и Италия. Когато направиш жест, не се отчита", каза премиерът Борисов.

Снимка: Lap.bg