Борисов: Зеленски очакваше помощ, а получи мечове, цинично е

Самохвални желаещи ползват последните възможности и пътуват, пътуват, иронизира лидерът на ГЕРБ

Новини
17:54 - 27 Февруари 2024
4205
Борисов: Зеленски очакваше помощ, а получи мечове, цинично е

Това самоизтъкване пред западните ни партньори не мога да го разбера. БТР-ите са пуснати от МВР, но все още са си тук. А ние подаряваме мечове. Цинично е. Така лидерът на ГЕРБ иронизира посещението на премиера Николай Денков в Украйна. Експремиерът даде брифинг заедно с Теменужка Петкова и Христо Гаджев в централата на партията.

"Самоволни, самохвални желаещи да се използват последните като кой където може да завари и да пътува, да пътува, да пътува", каза Борисов. 

Всичко, което касае хората мина на заден план под темата Външно. Ние се превърнахме в пътуващи министри, от които научаваме какво се случва в България и с какво ще задължат парламента с какво ще го задължат. Министърът на отбраната Тагарев ни махаше от "Версай".

Европейският съюз няма намерение да изпраща войски в Украйна. Всякакви самоволни предложения, за да може някой да пътува, да пътува. Повтарям политиката не се прави в България. Този парламент е приел 4 решения, за да помогне на правителството да изпраща военна помощ на Украйна и са дали пълната възможност на Министерския съвет самостоятелно да предоставя военна помощ, но ние сме приели законите, за да се чувстват спокойни, каза Борисов. 

Повече в такива сглобки няма да участваме, в рамките на 10 дни ние изготвяме едно коалиционно споразумение през Министерския съвет, защото ние се явяваме на парламентарни избори не за регулатори. В него ще има състав на Министерския съвет - договаряме се с тях- пропорционално според електоралната тежест. Защото ДБ имат три министерства- правосъдие, здравеопазване и туризъм.

Аз ще предложа на Кирил Петков да започнем с КЗК и регулаторите, които са с 121 гласа, каза Борисов. Коалиционното споразумението на ГЕРБ ще бъде за следващите три години, а под него да се подпишат всички. Никой не ни е забил датата 6,7,8 март - Денков си дава оставката, когато е решил. Христо Иванов е казал днес, че до април имаме време, но се надявам по-рано да стане, каза още той.

Бих подкрепил предложението за министър на европейските въпроси, защото министрите ще станат 20 и така ще станат 10 на 10, каза той. Борисов увери, че не е участвал в преговорите между Денков и Габриел.

Ще си договорим министрите, за да знаят хората кой за какво носи отговорност, каза още Борисов. .