Борисов №1, а Фандъкова - №2 в 25-и МИР в София

Георги Георгиев сменя Румен Христов като водач на 23-и

Актуални новини
21:26 - 02 Май 2024
4239
Борисов №1, а Фандъкова - №2 в 25-и МИР в София

Бившият кмет на София Йорданка Фандъкова ще е втора след Бойко Борисов в столичния 25-и МИР, част от който е и родната на лидера Банкя. Начело в 23-и пък отива младият Георги Георгиев - председателят на Столичния общински съвет в предишния мандат, сега зам.-шеф. Водач в този столичен район досега беше лидерът на СДС Румен Христов, който пък отива в Монтана.

Че острието на ГЕРБ в градската управа на София ще се включи в националната политика даде знак лично Бойко Борисов още миналия месец. Лидерът взема със себе си Георгиев и в Пловдив, където той е водач - общинарят юрист ще е трети там.

Друг юрист обаче отпада в Пловдив, стана ясно в четвъртък, когато ГЕРБ започна да регистрира листите си за 50-ото народно събрание. Изненадващо от кандидатдепутатския списък липсва Радомир Чолаков. Той бе начело на комисията по конституционните промени в досегашния парламент и ясно даваше да се разбере, че не одобрява концепцията и редакциите на ПП-ДБ по основния закон.

В листата на второ място там влиза преподавателката по хореография в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство и директор на ансамбъл "Тракия" проф. Даниела Дженева. "Цял живот работя за град Пловдив в областта на културата и изкуството, но съм и сред учредителите на ГЕРБ. Имам своите отговорности, за мен е голяма чест това доверие, което ми се оказва", каза Дженева, която е бивш общински съветник.

Четвърта и пета са бившата зам.-министърка на регионалното развитие Деница Николова и д-р Валерия Славова, която и досега е била кандидат-депутат, но на неизбираеми позиции.

Енергийният експерт Жечо Станков повежда листата на ГЕРБ в Бургас. Втори е издателят Любен Дилов, а трета Галя Василева.

В Габрово очаквано начело пак е зам.-шефът на ГЕРБ Томислав Дончев. Второто място обаче е за ново лице - като представител на гражданската квота влиза изпълнителният директор на футболен клуб "Янтра" Михаил Митов.

За пореден път в Плевен ще води депутатът Пламен Тачев. Втори е областният координатор на партията Валери Лачовски.