Боршош настоя учениците от 5 до 12 клас да се върнат в училище

Общество
18:07 - 10 Ноември 2021
2381
Боршош настоя учениците от 5 до 12 клас да се върнат в училище

24 113 ученици са тествани в столицата днес, от които двама са били с положителен тест. От всичките 650 учители, един е бил с положителен антигенен тест. По-късно е направил PCR-тест и той е бил отрицателен, заяви зам.-кметът на София Мирослав Боршош, който се включи като доброволец и родител в тестването на малките ученици.

Тези резултати показват, първо, че училищата не трябваше да бъдат затваряни, както настоявахме, и второ, че децата от пети до 12 клас трябва да се върнат в училище. Като зам.-кмет с ресор "Образование" и като родител настоявам още от първия ден Министерството на здравеопазването да преразгледа своята заповед и да отмени локдауна, наложен над образованието на децата ни, е посочи Боршош.

"Изказвам благодарност на всички директори, учители и родители, и служители на Столичната община, които се включват в процеса и въпреки неяснотите и проблемите, създадени от Министерството на здравеопазването", каза още той.

По нареждане на кмета Йорданка Фандъкова Столичната община се включи в логистиката и помогна тестовете да достигнат бързо от базата на Българския червен кръст до столичните училища. Боршош припомни, че училищата бяха затворени при четири процента карантинирани паралелки в малките класове и около седем процента в гимназиален етап.