Бранят Стефан Янев с блокада на Ларгото

Политика
13:00 - 28 Февруари 2022
11190
Бранят Стефан Янев с блокада на Ларгото

Масиран протест срещу поисканата от премиера Кирил Петков оставка на отбранителния министър Стефан Янев заради атаката му срещу кабинета късно снощи във фейсбук готвят активисти в 15,00 часа, когато започва извънредното заседание на Министерския съвет по повода.  

По информация на Lupa.bg там се очакват и депутати от БСП, и активисти на "Възраждане", а във фейсбук се твърди, че там се очакват и представители, сочени за близки до президента Румен Радев. 

Любопитната подробност е, че блокадата на пл. "Независимост" организира и един от бившите кандидати за народни избраници от листата на вече приключилия живота си съюз между Мая Манолова и Отровното трио - "Изправи се! Мутри вън!" Тихомир Василев. Някогашният активист на Манолова, чийто съпруг пък Ангел Найденов е и бивш военен миниситър, и изявен натовец, иска не просто защита на Янев, а оставката на премиера Петков: 

"Да защитим националния интерес на България! Да покажем на Киро, че не е желан!". И призова министър-председателя да се връща обратно в Канада, на която бе гражданин до миналата година. 



В това време пък екс партньорите на Манолова - адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян раздават "украински мартеници" със синьо-жълта прежда в центъра на София. 


Снимка: Агнес Методиева