Братът на патриарха: Бях в болница с коронавирус!

С дядо Неофит не се виждаме, пазят го от пандемията, сподели диригентът Димитър Димитров

Актуални новини
09:23 - 02 Май 2021
4543
Братът на патриарха: Бях в болница с коронавирус!

С дядо Неофит не се виждаме, а се чуваме по телефона, пазят го от пандемията. Той повечето мълчи, не обича много да говори - рядко се отпуска. Но много се моли, моли се за всички, каза за Нова телевизия доц. Димитър Димитров, брат на патриарх Неофит. Доц. Димитров е дългогодишен диригент на хора към патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски".

Няма по-високо от това да положиш душата си за ближния. Оптимист съм, защото Бог е над всичко, добави маестрото. Той разказа, че любовта към бог двамата братя получили от майка си.

"Живея втори живот, защото Бог ме обича - преди 10 г. бях подложен на дълга и тежка операция. Като ме изписваха, ми казаха, че без божията помощ нямало да се спася", сподели диригентът.

Той разказа за операцията си в Окръжна болница „Света Анна” преди 10 години. "Точно 2011 година на 9-и май, Деня на победата, точно тогава се наложи да постъпя по спешност, 9 часа и половина операция, и когато, след като мина идвам на контролен преглед, те като ме видяха, „Ей, момче, вика, да знаеш, вика, ти си само приятел на Дядо Господ, казва”. Да знаеш. Такъв случай като твоя е един на 1000. Е, как да не вярвам! На следващата година жена ми почина и аз сега съм останал сам. С Дядо Господ. С кръста напред!", разкри доц. Димитър Димитров.

"От сърце желая на всички хубави дни, да отмине това което ни притиска", пожела маестото.

Диригентът сподели, че коронавирусът го е вкарал в Медицинска академия, където прекарал една седмица. "Изкарах една седмица и после две седмици карантини трябваше да пазя в къщи, затворен като доброволен арестант. Самичък в къщи. Тъй че не го пожелавам на никого. То по принцип какво да пожелаеш. Да пожелаеш само здраве. От здраве по-хубаво няма. Римляните са казала едно време – „здравето е най-доброто благо”, каза доц. Димитър Димитров.