Британски писател си пробива главата с дрелка за щастие

Мозъкът ми започна да диша, твърди Джо Мелън

Мистика
12:35 - 05 Май 2023
2493
Британски писател си пробива главата с дрелка за щастие

Британският писател Джо Мелън пробива дупка в черепа си и настоява в интервю за Daily Star, че така се чувства свободен и доволен. Трепанацията на главата отнема половин час при силно кървене, но като краен резултат Мелън е щастлив.

Той твърди, че един час след процедурата почувствал безпрецедентна лекота и свобода, сякаш мозъкът му започнал да „диша“. Смята това за положително и казва, че е достигнал постоянно състояние на нирвана.

Джо Мелън обяснява, че подобна процедура позволява на мозъка да „диша“ и връща на възрастните лекотата и свободата на ранното детство. Той научава за древната практика от холандския академик Барт Хюз през 60-те години на миналия век.

Така още през 1969 г. Мелън се опитва да направи с подръчни средства дупка в главата си, но опитът е неуспешен. След още един неуспешен опит през 1970 г. купува електрическа бормашина и се заема да осъществи намерението си за пробив. Постига го едва наскоро, като предупреждава, че подобни експерименти са много опасни и не се препоръчват, но той самият е щастлив.