Брутално: Охранители пребиха пациент в болница "Св. Георги" в Пловдив

Чужденецът от Острова е издъхнал при неизяснени обстоятелства

Новини
14:46 - 22 Юни 2024
8154
Брутално: Охранители пребиха пациент в болница "Св. Георги" в Пловдив

Гражданин на Великобритания е починал в болница "Свети Георги" в Пловдив преди два дни при неизяснени обстоятелства. Това съобщава TrafficNews. 

Мъжът дошъл в болницата с оплаквания за силно главоболие, световъртеж и други. Бил приет в спешното, където са го прегледали и му включили система.

След като са му направени изследвания, лекарите са го изписали. Чужденецът обаче не искал да си ходи, тъй като продължавал да настоява за допълнителна медицинска помощ, като обяснявал, че не се чувствал добре.

Той като отново се опитал да влезе в Спешното, дежурните се обърнали към охраната и мъжът бил изведен от болницата. 

Той продължил да настоява да се върне и на място са пристигнали още няколко екипа на охранителната фирма, която осигурява охраната на болницата.

Охранителните камери на входа са заснели как мъжете в униформи пресичат опитите на чужденеца да влезе обратно вътре. Те го блъскат и удрят, а единият го хваща и с един удар го запраща на земята.

Сцената се разиграва пред десетина души, които явно са на свиждане на свои близки. 

В последствие англичанинът отново е приет и настанен в болницата. Няколко часа по-късно обаче той умира. По първоначални данни от инфаркт. 

За случая е уведомена прокуратурата и е образувано досъдебно производство. Назначени са множество експертизи, включително и токсикологична.

Разследването трябва да изясни дали в случая има допусната лекарска грешка и дали агресията, проявена от охранителите е влошила състоянието на пациента.