БСП към Борисов: Оправете отношенията с Москва

Лошо било гоненето на депутати, възмутен е Кристиан Вигенин

Политика
16:15 - 05 Декември 2019
1752
БСП към Борисов: Оправете отношенията с Москва

БСП призовава премиера и правителството да направят внимателен преглед в отношенията между България и Русия и да се опитат да ги нормализират. От левицата коментираха днешното решение на руското МВнР да обяви за персона нон грата служител на посолството ни в Москва.

Лошо е, когато се стигне до подобно изгонване на дипломати. Вярно е, че това е стандартна дипломатическа практика, която често се прилага. Реципрочно страната, чиито дипломат е изгонен, прави същото. Самият факт, че се стига до подобни отношения между двете страни, означава, че има проблем. Смятам, че и отговорът на министър-председателя вчера не беше достатъчно премерен и ясен по отношение на строителството на "Турски поток", коментира в кулоарите на парламента зам.-председателят на НС и депутат от БСП Кристиан Вигенин.
Той отправи призив към премиера и правителството от името на БСП.

Призоваваме министър-председателя и правителството като цяло да направят внимателен преглед на ситуацията в отношенията между България и Русия в момента и да се опитат да ги нормализират и да видят къде са допирните точки и взаимноизгодните стъпки, които могат да бъдат направени, а не да се задълбават в посока засилване на напрежението и конфликт между двете страни, допълни Вигенин.

Снимка: "Дума"