БСП: Не на джендърите в учебниците, "да" на оценката за поведение

Червените искат безплатни помагала до 12-и клас и край на школата "мастодонти"

У нас
17:11 - 24 Ноември 2021
1503
БСП: Не на джендърите в учебниците, "да" на оценката за поведение

БСП се обяви "за" връщенето на оценката за поведение от тоталитарния режим по време на преговорите с ПП за съставяне на коалиционно правителство. Избраната за депутатка от групата на левицата Ирена Анастасова каза: "Без ред и дисциплина няма да стане", и поиска връщането на темата в дневния ред на образованието, като намекна, че трябва да има и оценка за поведението. По време на комунизма учениците трябваше да се представят освен академично, и поведенчески, като оценките бяха 3 - "отлично", "задоволително" и "незадоволително". 

Освен това БСП втрещиха представителите на ПП и ДБ с искане учебниците не просто да бъдат сведени по избор до няколко, а пак по стар почин да има само 1 за всеки отделен предмет. 

Иначе червените предлагат да се прекрати делегираното бюджетиране и се съгласяват с програмата на ПП парите да вървят с качеството на образование, а не "на калпак". За целта искат и да се премахнат т.нар. училища мастодонти. 

И настояват двусменният режим на децата да отпадне максимално бързо. За капак Анастасова призова всякаква "джендър" идеология да бъде премахната от помагалата и учебниците.