БСП се събира заради мандата

Ще се обсъдят всички възможни варианти с оглед на новата ситуация, обясни Борислав Гуцанов

Политика
12:26 - 23 Юли 2022
4185
БСП се събира заради мандата

В началото на другата седмица ще има Изпълнително бюро на БСП, за да се обсъдят всички възможни варианти с оглед на новата ситуация.

Така организационният секретар Борислав Гуцанов отговори на "24 часа" в Пловдив, попитан дали БСП ще върне мандата предсрочно. Според него трябва да се подходи мъдро и държавнически след решението на Конституционния съд за КЕВР.

На въпроса има ли още шансове да се състави кабинет в рамките на това Народно събрание, Гуцанов каза, че гледал оптимистично. "Винаги трябва да се залага на доброто и възможното, а не на отрицанието. Нека минат ден-два, за да се вземе най-разумното решение", обясни той.

Оргсекретарят присъства на градската конференция на БСП в Пловдив, който трябва да избере лидер. За поста се състезават 21. Гуцанов смята, че предстои обединение на организацията. 

Националният съвет на БСП прекрати мандатите на предишните градски и районни ръководства и насрочи пълен цикъл избори в БСП в Пловдив. Шестте районни организации са вече с нови лидери, а днес предстои изборът на нов градски председател и съвет. Номинираните са 21 души, като социалистите очакват да има самоотводи и нагласите са начело на структурата да застане близкият до Корнелия Нинова депутат Иван Петков - Бебето. Според Гуцанов от това какво ще се случи днес зависи представянето на БСП на местните избори в Пловдив догодина.

Организацията на БСП в Пловдив от доста време е разделена на лагери - около Корнелия Нинова и около бизнесмена Георги Гергов. Очаква се след смяната на ръководството днес привържениците на Гергов да бъдат изолирани от ръководните органи.