БСП-Варна се разцепи за балотажа

Част от червените подкрепиха Костадин Костадинов от "Възраждане", който излиза срещу Портних

Политика
17:17 - 30 Октомври 2019
3437
БСП-Варна се разцепи за балотажа

Местната организация на БСП във Варна се разцепи преди балотажа в морската столица между Иван Портних и Костадин Костадинов. "На втрия тур в неделя БСП ще подкрепи кандидата за кмет на Варна Костадин Костадинов "Възраждане", съобщиха днес от радското ръководство на партията, чийто председател Борислав Гуцанов е в открит конфликт с лидера на БСП Корнелия Нинова.

Малко по-късно шефът на червения предизборен щаб във Варна - депутатът Иван Иванов и кандидатът за кмет проф. Анелия Клисарова, която се класира трета, уточниха в съобщение за медиите, че ще дадат своята позиция за балотажа на пресконференция в четвъртък.

Настоящият кмет на ГЕРБ и кандидат за нов мандат Иван Портних поведе убедително на първия тур с близо 50 на сто от гласовете. На голяма дистанция от него - с 14.30% е Костадин Костадинов от партия "Възраждане".

В съобщението на Градския съвет на БСП е посочено, че на свое заседание, проведено на 29 октомври, местното ръководство е отчело високата активност на членовете и симпатизантите на БСП и изказва своята благодарност към всички членове, симпатизанти и варненци, които са дали своя глас на изборите в неделя за общински съветници и за кандидата на социалистите за кмет на Варна.

"Те се включиха активно в предизборната кампания и направиха много за доброто представяне на нашия кандидат проф. Анелия Клисарова. Ръководният орган на БСП във Варна отчете необходимостта от решителна промяна в управлението на страната. Поради това и съобразявайки се с позицията на националното ръководство на партията и на нейния лидер Корнелия Нинова, ГС на БСП - Варна единодушно прие да подкрепи кандидатурата на Костадин Костадинов за кмет на морската столица на предстоящия балотаж.

Като призовава членовете и симпатизантите на партията, левите, лявоцентристките политически организации и движения, всички демократични политически партии и техните избиратели, гражданските сдружения на 3 ноември да подкрепят Костадин Костадинов и да гласуват за промяната в управлението на града ни", се казва в съобщението на БСП.

На снимката: Костадин Костадинов