Бухал сви халките на младоженците, провали сватбата

Любопитно
13:22 - 08 Август 2024
1904
Бухал сви халките на младоженците, провали сватбата

Бухал предизвика силни емоции по време на сватба в Англия, след като открадна халките на младоженците и седем часа не се върна.

Дресираната птица трябвало да връчи пръстените, но изчезнала към покрива на абатството, в което се провеждала церемонията, а след това кацнала на перваза на прозорец – за ужас на гостите.

Професионален дресьор отчаяно се опитвал да примами бухала с парче пиле, но опитите му оставали безуспешни.

Поведението на птицата е заснето от 29-годишния Калъм Ръсел, който бил на конгрес на художниците в абатството в Англия, докато се провеждала сватбата. Той забелязал излитането на птицата.

„Изглеждаше, че те тъкмо бяха в готовност да разменят пръстените си, но бухалът излетя с тях“, коментира пред „Ню Йорк Поуст“ Калъм Ръсел, който е професионален художник от Западен Йоркшир.

„Беше станало време за обяд и реших да се помотая наоколо. Тогава видях бухала на върха на абатството, който привличаше много внимание. Имаше и професионалист, който се опитваше да го примами с парче пиле“, разказва още мъжът.

Сватбената церемония все пак продължила без халките. В тържеството участвали и други дресирани птици, които не създавали проблеми.

Бухалът се върнал седем часа по-късно и за радост на младоженците носил халките със себе си.