Бум на престъпността в Германия

С над 11% са се увеличили престъпленията

Новини
13:03 - 26 Март 2023
3095
Бум на престъпността в Германия

Броят на престъпленията в Германия се е увеличил с 11,5% миналата година в сравнение с предходната, съобщи германският в. "Велт ам зонтаг", като се позова на полицейска статистика за престъпността.

Очаква се министърката на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер да представи полицейския доклад в четвъртък, отбелязва ДПА.

"Велт ам зонтаг" съобщава, че в цялата страна са били извършени около 5,6 милиона престъпления. Броят на случаите е с 3,5% по-висок, отколкото през 2019 г. – годината преди началото на пандемията. Броят на заподозрените също се е увеличил с 10,7% до около 2,1 милиона в сравнение с 2021 г.

Данните показват увеличаване на броя на непълнолетните лица, заподозрени в извършване на престъпления, като броят им е достигнал 93 095 души, което е увеличение с 35,5%. През 2019 г. те са били 72 890, като една от причините за увеличението е, че ученици разпространяват в чат групи снимки и видеоклипове, съдържащи детска порнография, пише германското издание.

Съобщава се, че министърът на вътрешните работи на провинция Северен Рейн-Вестфалия е призовал на следващата конференция на вътрешните министри на германските провинции да бъде обърнато внимание на насилието сред децата и младежите.