Бялото братство посреща Божествената Нова година (ВИДЕО/СНИМКИ)

По заръка на Учителя Петър Дънов всички се приготвят като за Великден

Общество
16:50 - 19 Август 2024
2133
Бялото братство посреща Божествената Нова година (ВИДЕО/СНИМКИ)

Общество "Бяло Братство" отбелязва на 19 август един от своите големи празници - посрещането на Божествената Нова година край Седемте рилски езера.

От лятото на 1929 г. тази традиция се запазва с изключение на определени периоди, в които е забранена от властите. На 19-ти август, Преображение Господне по стар стил, енергиите на Слънцето са най-силни, затова и Учителя Петър Дънов дава заръка на този ден всички да се приготвят като за Великден.

Ежедневието в лагера се използва за посрещане на Слънцето, молитвен Наряд, четене на беседа, малка закуска и игра на Паневритмия. Следват планински преходи или време за работа – физическа и духовна. Паневритмията на езерото Бъбрека се превръща в радостно тържество на братя и сестри в бяло, които влизайки в „космическия ритъм“ на Паневритмията намират хармония между ума, духа и тялото.

„Аз проповядвам Христовото учение, което трябва да се приложи в живота поне в малък размер. Следвайте не мене, но Великата Любов. Търсете необикновеното в живота. То е Божественото. Него проповядвам, с него искам да ви запозная“, споделял пред последователите си учителят Петър Дънов.