Цецка Бачкова: ДБ да обясни на десните избиратели компромиса с БСП

Ако целите ни не се постигнат в преговорите, участието в управлението трябва да се преосмисли, заяви зам.-шефът на ДСБ

Топ
12:39 - 23 Ноември 2021
2626
Цецка Бачкова: ДБ да обясни на десните избиратели компромиса с БСП

Демократична България трябва да влезе в преговорите за съставяне на правителство с публично оповестен програмен документ за основните реформи, с които коалицията ангажира себе си и своите партньори в следващия мандат. Това написа зам.-председателят на ДБ Цецка Бачкова.

Този документ трябва да аргументира достатъчно ясно и мотивиращо прекрачването на червените линии, заложени в основите на коалицията ДБ относно съвместно управление с БСП.
Той трябва да гарантира на десните избиратели, че компромисът с идеологията ще бъде в името на истински важни и полезни за хората реформи.

Заложените в програмния документ цели трябва да са ясно и конкретно формулирани, амбициозни, определени във времето, но и постижими.

Тяхното постигане ще бъде ясен пътеводител в отношението към правителството. При невъзможност за постигане на целите, участието в управлението следва да бъде преосмислено. Тук ще припомня провала на съдебната реформа и последвалото оттегляне от управлението на ДСБ.
Изпълнението на заложените в този документ цели и реформи един ден ще даде и отговор дали е било удачно и успешно участието в евентуална управленската коалиция.

Демократична България е коалицията, от която се очаква да отстоява десни политики в следващия парламент. Очаквам лидерите честно и открито да се ангажират с най-важните и належащите от тях. Влизането в управлението не е самоцел, нито средство за постигане на мечти за кариера в държавната администрация. Участието във властта трябва да носи реални ползи на държавата и хората, иначе ще доведе до разочарование в избирателите.