Цецо Йончев: ЦСКА има шанс за титлата, но Лудогорец трябва да сбърка

Нямам намерение да се връщам в България, призна легендарният футболист на армейците

Спорт
17:18 - 25 Май 2023
1297
Цецо Йончев: ЦСКА има шанс за титлата, но Лудогорец трябва да сбърка

Цветан Йончев е легенда на ЦСКА в истинския смисъл. Роденият на 15 февруари 1956 година ветеран блестеше с червения екип по дясното крило. Петкратен шампион на България, двукратен носител на Купата на България, полуфиналист за КЕШ (1982 година). Голям любимец на "армейската" публика, спечелил сърцето й с техниката, бързината, асистенциите и головете си.

"Вече 24 години съм в САЩ. Живея си на същото място, близо до Чикаго. Занимавал съм се с различни неща, а сега с шофиране - карам камион. Получих артроза на тазобедрената става и поради тази причина съм далеч от треньорството и футбола. Ставата трябва да бъде сменена, но не бързам. Ще изчакам година-две да се пенсионирам. Тогава ще се оперирам, за да имам време да се възстановя.

Няма да се връщам в България. Нямам такива планове. Ще продължа да живея в САЩ, освен ако не се наложи. Семейството ми е там. Децата са ми там. Синът ми е в Калифорния, дъщеря ми с внука във Флорида.

Имам възможност да следя българското първенство, но не го правя редовно заради часовата разлика. В повечето случаи гледам ЦСКА и то предимно мачовете с водещите отбори.

Бях и на финала за Купата на България между ЦСКА 1948 и Лудогорец. Да, аз подкрепям ЦСКА, но имам много приятели от ФК ЦСКА 1948. Поканиха ме и се видяхме. Беше ми много приятно да се видя с бившите ми съотборници. В съблекалнята заедно сме се радвали и плакали при победи и загуби. Животът ни е минал заедно много години. Постигнахме големи резултати.

ЦСКА има шанс за титлата, но не зависи всичко от отбора. Лудогорец е с предимство - с точка повече. Трябва разградчани да сбъркат, а ЦСКА да спечели всичко до края.

За националния отбор или добро, или нищо. Оптимизмът ще настъпи, когато се появят наши футболисти, които са голямо ниво", каза легендарното крило пред Блиц.