Часовници за 2 млн. лв. иззети от джипа на Ивайла Бакалова

Новини
06:45 - 11 Септември 2020
36019
Часовници за 2 млн. лв. иззети от джипа на Ивайла Бакалова

Голям брой луксозни часовници на обща стойност почти 2 милиона лева са иззели криминалистите при обиск в джипа „Рейндж Ровър“ на Ивайла Бакалова в рамките на операцията срещу мъжа до нея Веселин Денков – Весо Брадата. Този детайл лъсна в Специализирания апелативен съд, който вчера вечерта постанови мастития ресторантьор и лихвар да остане за постоянно зад решетките.

Всички часовници, открити в джипа на Ивайла Бакалова – общо 16 на брой, са мъжки. Сред тях изпъкват модели на „Хублот“, „Картие“ и „Аудемар Пиге“ със златни корпуси. Подозренията на прокуратурата са, че повечето луксозни часовници са оставени като залог на Весо Брадата от негови заможни клиенти. Ресторантьорът обаче твърди, че е колекционер на баровски часовници и всички модели са негова собственост.

Веселин Денков – Брадата, бос на финансовата къща „Маршал кредит груп“, бе закопчан на 1 септември на ГКПП „Калотина“ на връщане от лятна почивка в Италия с носителката на приза „Мис България“ Ивайла Бакалова. Двамата живеят на семейни начала от няколко години.

Весо Брадата е обвинен, че е бос на лихварска банда, в която членува люлинския бандит Ивайло Георгиев – Пифа, неговия син и още шестима. Според обвинението, Брадата давал огромни суми на Пифовете, които от своя страна ги раздавали на закъсали с огромна лихва, стигаща до 70%. За да прикрият незаконната дейност, лихварите издавали фиктивни заложни билети, че срещу парите са получавали злато.

Веселин Денков почти сигурно ще бъде обвинен и като поръчител на убийството на бизнес дамата Станка Марангозова, която бе ликвидирана пред дома си в „Младост“ миналата есен. До този момент основен обвиняем е неговия съдружник Иво Масларов, който е издирван от Интерпол с червена бюлетина.