Черепа готов със свой кабинет

Политика
12:50 - 08 Април 2021
9323
Черепа готов със свой кабинет

Имаме готовност да излъчим кабинет. Това заявява избягалият в Дубай бизнесмен Васил Божков в интервю пред в. „Труд”.

Партията, с която Божков се яви на парламентарните избори, събра около 3% от гласовете. Бизнесменът обаче признава, че е очаквал три пъти повече. „Мисля, че ще сме водеща политическа сила при следващи избори. Хората харесват нашите идеи, виждат в нас промяната. Единственият проблем е, че не можахме да стигнем до много хора. Ние се показвахме само през социалните мрежи”, смята Васил Божков.

„За следващите парламентарни избори, надявам се, да се върна. Все пак да не забравяме, че все още управлява хунтата. Връщането ми не ми гарантира никаква съдебна справедливост”, казва още хазартният бос.

И той като Бойко Борисов обаче заявява, че не иска да става депутат. „Но просто - без да се влезе в парламента, без да се направят правилни закони -няма как да се променят нещата.

Навремето какво беше? Идват бухалки, можеш да намериш и ти бухалка и да се защитиш. Сега кой може да се защити от бухалките на държавата?

Ние нямаме прокуратура, нямаме НАП, нямаме изпълнителна власт, нямаме полиция. Всички тези бухалки трябва да се премахнат и да служат на народа, а не да плашат хората с тях”, коментира той.

Според Васил Божков държавата е в пълна разруха. "Населението гладува. Няма сектор, който да е добре.

Ако някой поиска да направи нещо, трябва да влезе в политиката. Няма друг начин”, философски разсъждава той.

„Бойко казва: Давам на Слави 10-20 депутати - той какво ги раздава, все едно са му собственост... Има си депутати, раздава ги. Това е смешно. Другото, което ми е смешно, като гледам този парламент и политическите сили - не мисля, че могат да направят кабинет. Така че би трябвало да има други избори”, е изводът на Васил Божков.