Черепите от Паракас не са на хора

ДНК анализът показва, че са други същества

Мистика
10:31 - 09 Януари 2023
5495
Черепите от Паракас не са на хора

Пустинният полуостров Паракас е разположен на южния бряг на Перу. Там през 1928 г. перуанският археолог Хулио Тело открива необикновени черепи, известни днес като черепите от Паракас. Едва през последните години се правят подробни изследвания на находката и се установява, че това не са черепи на хора.

Хулио Тело открива над 300 черепа, които са най-малко на 3000 години. Изследователите са категорични, че не става въпрос за изкуствено удължаване и уголемяване на черепите, каквато традиция съществува в племена от различни части на света.

ДНК пробите от уникалната находка се състоят от коса, зъби, кожа и някои фрагменти от черепните кости. Генетичната лаборатория, в която са изпратени пробите, не е предварително информирана за произхода на черепите, за да не се повлияе на резултатите, отбелязва Бургас нюз.

Митохондриалната ДНК, която се наследява от майката, показва мутации, непознати за никой човек, примат или животно на Земята. Мутациите, присъстващи в пробите от Черепите от Паракас, предполагат, че изследователите са открили напълно “ново човешко същество“, много различно от Хомо сапиенс, неадренталците и Денисовия човек.

Данните са все още непълни и все още е необходимо да се правят много изследвания, за да се възстанови пълната митохондриална ДНК, заявява експертът Брайен Фьорстер и допълва:

„Няколкото фрагмента показват, че ако тези мутации се поддържат и в останалите проби, това е ново човешко същество, много отдалечено от Хомо сапиенс, неадренталците и Денисовия човек. Не съм сигурен, че това се вписва в познатата човешка еволюция”.

Според докладите “хората”, на които са принадлежали Черепите от Паракас, са били много биологично различни от обикновените хора. Черепите на Паракас са поне с 25 % по-големи и до 60 % по-тежки от черепите на обикновените хора. Известно е, че при деформацията на черепи, характерна за различни култури по света, няма промяна в теглото и големината, а само във формата.

Черепите от Паракас са не само са различни по тегло, но са и структурно различни. Имат само една париетална /теменна/ плоча, докато нормалните хора имат две. Тези странни характеристики добавят още мистерия, тъй като изследователите все още нямат представа кои са били тези хора и пришълци на Земята от някоя друга част на вселената.