Честитка: На гей парада в София ще има детска сцена

Куриози
16:29 - 11 Май 2022
3885
Честитка: На гей парада в София ще има детска сцена

На 18 юни ще се състои поредният София прайд – парад на хората от ЛГБТ общността. Както сами поясняват – гей, лесбийки, бисексуални, трансджендър, куиър, интерсекс хора.

Една обява в социалните мрежи на организацията подсказва, че ще назрее поредният скандал около това събитие. За първи път ще бъде изградена сцена за деца на гей парада.

„Всяка година Прайд се посещава от все повече семейства с деца. Този факт искрено ни радва, но и осъзнаваме, че малчуганите не винаги могат да прекарат няколко часа на концерта и след това да извървят шествието.

Затова подготвяме за първи път детска сцена, на която родители ще могат да прекарат време с децата в забавления, куклен театър, фокуси и с помощта на професионални аниматори. Търсим енергичен човек с опит в организиране на събития и опит с деца“, се казва в съобщението на организаторите, предаде bwoman.bg.

В социалните мрежи вече започнаха остри реакции на родители, които са против детската психика да бъде натоварвана с тази тема и по този начин. Те призовават Агенцията за закрила на детето да излезе с позиция и да реагира с действия.