Четири мутри на „Боец“ арестувани пред Министерския съвет

Бандитите обяснили, че са наети от гражданското движение срещу 100 лева, за да вършат провокации

Крими
18:53 - 04 Април 2019
8410
Четири мутри на „Боец“ арестувани пред Министерския съвет

Четири мутри са задържани преди минути пред сградата на Министерския съвет за провокации.

Двама от сгащените престъпници с дълги криминални досиета били от силови бригади в кв. „Люлин”. Гангстерите са откарани в Пето РПУ за разпит. Пред криминалистите разбойниците признали, че били наети от организацията „Боец”, за да вършат провокации. Платили им по 100 лева, за да се появят пред Министерския съвет и да вандалстват.
Четирима мъже са хвърляли яйца и домати по сградата. По-рано днес около 50 души се събраха на протест, организиран от гражданско сдружение „Боец” точно пред Министерския съвет.

Цветан Василев в Белград заедно с „боеца“ Георги Георгиев

Не е тайна, че лидерът на организация "Боец" Георги Георгиев е бивш симпатизант на ГЕРБ в родния си град Видин. В момента Георгиев е сред най-яростните противници на партията на Борисов. Георги Георгиев преди година и половина се похвали със снимка с Цветан Василев от хотела му в Белград. Смята се, че именно злополучния шеф на КТБ финансира проявите на сдружението.

От скоро в редиците на "Боец" е и скандалната бивша съдийка Румяна Ченалова, разобличена като "гнила ябълка" от френския посланик. Според признанията на задържаните четирима души от митинга, именно тя е ги е начела чрез посредник, за да вандалстват в центъра на София.