Четирима хулигани откраднаха арката, под коят о минаха абитуриентите на Търговище

Общество
11:37 - 26 Май 2023 (обновена)
1246
Четирима хулигани откраднаха арката, под която минаха абитуриентите на Търговище

В Търговище хулигани разглобиха и задигнаха металната конструкция на празничната арка на централния площад "Свобода", под която преди баловете си на 24 май тази година преминаха 386 абитуриенти от града. По традиция общината издига арка и опъва червен килим по пътя на своите зрелостници. Самата арка е собственост на местна фирма.

След получен сигнал за липсващата арка от Районното управление на МВР е започнало издирване. За броени часове служители на управлението са установили извършителите на противоправното деяние - група млади хора от Търговище на възраст 20 и 21 г. - трима младежи и млада жена. Един от тях бил студент, останалите работят. Установено е, че непосредствено след полунощ - в първите минути на 25.05.2023 г., четиримата са разглобили конструкцията от площада на три сегмента, пренесли са ги на ул. "Стефан Караджа" в града, и са ги оставили там.

Униформените прегледали записите от охранителните камери в града, които запечатали кражбата. Преди да посегне към арката, компанията се почерпила порядъчно в местно заведение, станало ясно още от записите.

Младежите са разпитани за случая в полицията, а конструкцията е върната и прибрана от собственика й. Четиримата не могли да дадат смислено обяснение за постъпката си - те не са мислели да крадат арката, за да я предадат на вторични суровини.

По-късно съдът наложи по 100 лева глоба на крадците на арката в Търговище.