Четирима министри избягаха от парламента

Всичките декларираха неотложни ангажименти и няма да бъдат изслушани в НС

Новини
09:55 - 11 Септември 2024
2050
Четирима министри избягаха от парламента

Четирима министри от служебния кабинет на Димитър Главчев - 2 попариха парламентарната група на "БСП за България" за поискано от тях изслушване в Народното събрание. Те трябваше да дадат повече яснота относно затрудненията за преминаване заради интензивния трафик през границите на Гърция, Турция, Сърбия и Румъния.

За поисканото изслушване съобщи от трибуната на Партийния дом председателят на 50-то Народно събрание Рая Назарян.

И четиримата министри - министърът на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова, министърът на вътрешните работи Атанас Илков, финансовият министър Людмила Петкова и министърът на регионалното развитие - Виолета Коритарова са декларирали неотложни ангажименти в периода 11-13 септември 2024 г.

Търсят се спешни мерки за облекчаване на трафика
"Възраждане" също бяха разочаровани в искано от тях изслушване на вътрешния министър Атанас Илков за случай, свързан с педофилия.

Председателят на парламентарната група на БСП за България Борислав Гуцанов настоя да отпадне точка втора от седмичната програма - Проект на решение за изменение на Решение за възлагане на министъра на енергетиката да проведе преговори с министъра на енергетиката на Украйна или негов представител с цел продажба на оборудване, предназначено за Проекта АЕЦ "Белене". Очаквано предложението на Гуцанов не мина - народните представители гласуваха с 65 гласа "За", 103 гласа "против" и 10 гласа "въздържали се".

С поредица от процедурни предложения отпадна и точка пета от дневния ред - Първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за опазване на околната среда.