Човек може да живее 500 г. ?

Американци твърдят, че това е нормалният биологичен потенциал на човека

Мистика
23:25 - 02 Февруари 2020
14748
Човек може да живее 500 г.?

Биологичният потенциал на човека позволява да се живее 500 години, твърди Бил Марис, президент на отдела за инвестиции на Google. Според него развитието на биомеханиката и постоянните пробиви в медицината ще дадат на човека на бъдещето възможност да доживее до такава възраст.

Марис съобщава, че Google спонсорира различни стартиращи компании в областта на диагностициране на сериозни заболявания и генетика. Днес човечеството разполага с всички инструменти за задълбочено проучване на организма на Homo Sapiens и максимално увеличаване на неговата продължителност на живота, настоява Марис. Той вярва, че правилният начин на живот, здравите предци и чистата среда могат да позволят на човек да живее сто и двадесет години, но само при помощта на технологиите.

Реймънд Курцвайл, известен изобретател и футуролог, твърди от своя страна, че след по-малко от три десетилетия човек ще се научи как да удължи физическото си здраве чрез имплантиране на изкуствени органи, а невробиологията и дигиталните технологии ще гарантират непреходната работа на мозъка му.