ЧСИ Тодор Мавродиев не доживя да чуе присъдата си

Срещу 52-годишния мъж бяха заведени дела за неправомерни действия, както и за нарушения в гилдията

Общество
18:19 - 16 Юни 2022
7852
ЧСИ Тодор Мавродиев не доживя да чуе присъдата си

На 52-годишна възраст е починал бившият частен съдия-изпълнител Тодор Мавродиев, съобщава Флагман.бг.

ЧСИ-то, който бе с отнети права и очакваше окончателната присъда от Върховния касационен съд по последното от поредица водени срещу него дела, си е отишъл навръх Гергьовден, а погребението му е било в много тесен кръг, довериха негови близки.

Тодор Мавродиев години подред беше под прожекторите на общественото внимание в Бургаско. Срещу него бяха заведени дела за неправомерни действия, както и за нарушения в гилдията.

Още от началото на века за него се разнасяха легенди, но първото си обвинение получи едва през 2010 година, когато бе привлечен като обвиняем, но впоследствие оправдан за скандалния въвод в имот на Любен Джубрилов, организиран в полза на бургаския бизнесмен Кирил Стоянов, известен като Киро Солта. 

Последната присъда, която е получил ЧСИ Тодор Мавродиев, е 5 години затвор при първоначален общ режим. Апелативен съд-Бургас е намалил наказанието на 2 г. ефективно, последвал е прокурорски протест, а делото все още стои за решаване във ВКС. То е било обявено за края на 2021 г. и не е приключено по неясни и до момента причини. Поради кончината на ЧСИ Тодор Мавродиев то ще бъде прекратено, а той си отиде от този свят, без да лежи и ден в затвора.