Чуковете изритаха хегемона на Лига Европа

Украинец стана герой за Уест Хем срещу Севиля след 120-минутна драма

Спорт
12:29 - 18 Март 2022
1481
Чуковете изритаха хегемона на Лига Европа

Уест Хем победи 7-кратния победител в Лига Европа Севиля с 2:0 на „Лондон Стейдиъм“ в осминафинален мач-реванш от турнира и с общ резултат 2:1 "чуковете" продължават напред.

Домакините поведоха в 39-ата минута с гол на Томаш Соучек, който засече с глава центриране на Михаил Антонио. Двубоят влезе в продължения, а в 112-ата минута Андрий Ярмоленко се оказа големият герой за "чуковете" реализирайки за 2:0.

Уест Хем започна с натиск и достигна до първата си добра ситуация в 11-ата минута, Форналс получи топка по въздух и стреля от воле, но Неманя Гудел блокира удара.

В 27-ата минута и Севиля достигна до първата си добра възможност в мача. Юсеф Ен-Несири получи подаване около точката за дузпата и нанесе тежък удар, но Алфонс Ареола показа невероятен рефлекс и изби.

Само две минути по-късно Бенрама изведе Михаил Антонио сам срещу Боно, но мароканският страж изби. Неманя Гудел не позволи на играч на "чуковете" да отправи добавка и изчисти малко пред голлинията.

В 39-ата минута Михаил Антонио свърши отлична работа в наказателното поле, задържайки топката в продължение на няколко секунди. След това той центрира прецизно на главата на Томаш Соучек, който прехвърли Ясин Боно.

Втората част започна с положение за англичаните. В 46-ата минута голмайсторът Соучек бе изведен на добра позиция и стреля от движение, но Боно спаси.

В 51-ата минута Иван Ракитич пробва запазената си марка - удар от дистанция, но бранител на "чуковете" успя да блокира мощното изпълнение на хърватина.

Четири минути по-късно Юсеф Ен-Несири стреля силно от движение, но топката профуча на сантиметри от лявата греда на Ареола.

В 63-ата минута Мануел Лансини пропусна златна възможност да удвои аванса на своя тим. Той получи топката на границата на наказателното поле, освободи си пространство и стреля, но Боно продължи с добрите си изяви и отрази удара.

В 86-ата минута Саид Бенрама проби отляво и отправи удар в далечния ъгъл, но нямаше необходимата сила и Боно хвана топката без проблеми.

В 99-ата минута феновете на Уест Хем вече виждаха как любимците им повеждат в резултата, но това бе само зрителна измама. Крейг Доусън отклони топката от ъглов удар към Соучек, който от много близо уцели мрежата, но от грешната страна.

112-ата минута се оказа щастлива за "чуковете". Пабло Форналс пое топката на границата на наказателното поле, след което си намери пространство за удар и стреля, Боно изби топката, но бе неубедителен и я прати в краката на Ярмоленко, който на празна врата нямаше как да сбърка и реализира за 2:1.