ЦИК тегли жребия за изборите - Румен Радев е №6 (НА ЖИВО)

Политика
10:14 - 13 Октомври 2021 (обновена)
4128
ЦИК тегли жребия за изборите - Румен Радев е №6 (НА ЖИВО)

ЦИК тегли жребия за номерата в бюлетините за двата вида вот на 14 ноември - за президент и за НС.

Първо се проведе този за номерата в бюлетината за държавен глава, тъй като според ИК той е с преимущество. Тези партии и коалиции, които имат издигнати и депутатски листи, ще запазят същия номер и в бюлетината за НС.

Така Румен Радев и Илияна Йотова се подредиха под №6. Анастас Герджиков и неговото вице Невяна Митева ще бъдат под номер 15 в бюлетината.  Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пък ще са 17-ти в бюлетината. Лозан Панов пък ще е под номер 19 в бюлетината.

Първи бе изтеглен Инициативният комитет,  издигнал за президент Марина Малчева. Тя получи номер 9 в бюлетината. Веселин Марешки ще бъде 23 поред. Партия "Общество за Нова България", която издига кандидат с име Жельо Желев е под номер 13.  БНО с Георги Георгиев получи номер 22.

Светослав Витков от "Глас народен" пък ще е точно зад него - 14-ти поред. Певицата Луна получи 16-ти номер в подредбата. 

Горан Благоев ще е 7-ми номер в бюлетината. Костадин Костадинов, издигнат за държавен глава от "Възраждане" ще е 5-ти. Росен Миленов, издигнат от Инициативен комитет ще е номер 3. Николай Малинов от русофили ще е 2-ри номер. БСНД със своя кандидат ще са под номер 8.

Волен Сидеров, издигнат от "Атака" в битката за Дондуков 2 ще е 11-ти в бюлетината. Партия "Правото" с кандидата си Мария Колева ще са 20-ти. Валери Симеонов, издигнат от "Патриотичния фронт" ще е 4-ти. Александър Томов от Евролевицата се подреди на 10-то място. На 12-то място пък в бюлетината ще бъде Боян Расате. Номер 18 взима Цвета Кирилова. Милен Михов от ВМРО пък е 21-ви.

След това се тегли жребият и за НС, като номерата в него ще започват от 24. В бюлетината за депутати, номерата на Инициативните комитети за президент ще бъдат пропуснати.

БНС ще са под номер 28 в бюлетината за НС. ИТН са 24-ти, а БСП - 33. Точно пред тях се наредиха от ГЕРБ-СДС - 32 поред. ПП на Кирил Петков и Асен Василев пък са 25 номер. ИБГНИ са 31-ви в бюлетината.

35-о място взеха Партия на зелените. Веднага след тях се наредиха от "Бригада" с номер 36. "Пряка демокрация получи 29-то място", а едно място преди тях са от партия БОГ - 27-ми номер. БПЛ са 34-ти номер в бюлетината. Партия "Мир" получи номер 26.