Цирк в Пловдив: Джигит ругае полицаи заради проверка, плаши ги със съд

Общество
17:13 - 25 Ноември 2021
2270
Цирк в Пловдив: Джигит ругае полицаи заради проверка, плаши ги със съд

Истински цирк разигра нарушител на пътя, след като бе спрян за полицейска проверка в пловдивския квартал "Тракия".

Грозните сцени са от вчера. Към 11 часа шофьорът си карал по бул. "Освобождение". На кръстовището с ул. „Пеньо Пенев“ бил забелязан от униформени, че върти волана, докато говори по телефона. 

Те веднага му дали знак да спре, за да извършат проверка. Още в първите секунди шофьорът избухнал, започнал да се държи арогантно и враждебно. Крещял изрази като „Сега много ли си доволен долни **“, "Ти па да не спиш
с мен за да знаеш какъв съм“, Всички сте ** полицаи и сте ** като Б.Б".,
Боклуци, нищо не става от вас. Ще видите какво ще се случи с вас", "Осъдил съм ** на Бобов дол за над 20 000 лева ще осъдя и вас за повече", "Аз ще ви оправя всичките". Разправията бързо събрала публика.

Пловдивчани останали втрещени от цирка, който се разиграва пред очите им. Тъй като нарушителят не се смирил и продължил да се държи арогантно, полицаите му щракнали белезниците и го открали в сградата на Пето районно. 

Там бил тестван за наличие на наркотик в кръвта. Униформените му съставили два акта  - както за говоренето по телефона по време на шофиране, така и за хулиганското поведение. 

Джигитът бил изправен пред съда. Частично признал за поведението и изразил дълбоко съжаление за случилото се. В крайна сметка магистратите му наложили гложа в размер на 200 лв. за хулиганската проява, съобщава Марица.