Циркът продължава: Депутати на "Възраждане", БСП и ИТН окупираха трибуната в парламента

Росен Желязков прекъсна заседанието и свика председателски съвет

Политика
09:52 - 14 Декември 2023
3327
Циркът продължава: Депутати на "Възраждане", БСП и ИТН окупираха трибуната в парламента

Заседанието на Народното събрание започна с декларация от името на „Възраждане“ във връзка с „беззаконието“ в последните дни и седмици. "За т.нар. "конституционно мнозинство" ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС законите не важат", коментира Костадин Костадинов.

"Грубото показване на законите намери своя апотеоз в беззаконието, на което сме свидетели в центъра на София", посочи той. И добави, че протестът трябва да влезе в парламента.

След това Костадинов призова народните представители да излязат на трибуната, „за да покажат ясно и категорично, че никога няма да допуснат беззаконието и тоталитаризма да управляват нашата страна“. Пред трибуната се събраха депутати от „Възраждане“, „БСП за България“ и „Има такъв народ“. Костадинов каза, че НС няма да работи, докато този въпрос не бъде разрешен. 

Председателят на ИТН Тошко Йорданов коментира, че са отпред заради „абсолютната бруталност“, която мнозинството извършва с Конституцията.

Борислав Гуцанов от „БСП за България“ поиска Росен Желязков да припознае искането им за изслушване на министъра на културата и на министъра на регионалното развитие във връзка с демонтажа на Паметника на Съветската армия. 

Председателят на парламента прекъсна заседанието и свика председателски съвет. 

Снимки: Агнес Методиева