Цончо Ганев стреля по "Величие" заради Анна Александрова от ГЕРБ

Заради гласуването на такива като тях, българите не искат да гласуват, заяви дясната ръка на Костя

Новини
15:49 - 21 Юни 2024
2776
Цончо Ганев стреля по "Величие" заради Анна Александрова от ГЕРБ

Народният представител от „Възраждане“ Цончо Ганев разкритикува партия „Величие“ заради избора им да подкрепят номинацията на Анна Александрова от ГЕРБ-СДС, която бе избрана да оглави временната комисия за изработване на проект на правилник за организацията и дейността на Народното събрание.

Освен ГЕРБ-СДС, тя получи подкрепа от ДПС и „Величие“. 

Ганев обясни, че именно заради такива действия българските граждани не искат да ходят да гласуват на избори, защото в продължение на 35 години биват лъгани.

Логично беше ние като коалиционна партия да имаме своя кандидатура и логично беше тези, които твърдят, че не са заедно с ГЕРБ и ДПС да гласуват против тяхната номинация.

Само че още на първото гласуване ГЕРБ и ДПС получиха явната подкрепа на партия „Величие“, която даваше заявки, че ще разобличава задкулисието и ще се бори срещу това, което имаме като управление в последните 35 години.

Но ето че още при първото важно гласуване гласуваха заедно с тях „за“. Дори доскорошната патерица на ГЕРБ и ДПС в лицето на ПП-ДБ гласува „против“, коментира Цончо Ганев.

„Това е причината за ниската избирателна активност. Всеки един, който се занимава с политика, трябва да разбере, че поетите обещания трябва да се спазват. От партия „Величие“ са решили, че ще забравят всичко, което са говорили, и ще седнат в скута.

Само преди два дни лидерът на тяхната партия обясняваше, че е бил притискан от ГЕРБ и ДПС. Явно този натиск вече е материализиран“, каза още депутатът.

Относно въпросът кой трябва да представлява България на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон, Ганев заяви, че все още нищо не е решено, тъй като по тази тема има разнобой между отделните парламентарни групи.

По думите му въпросът е бил разгледан тази сутрин на председателски съвет преди началото на пленарното заседание на парламента. 

„Реши се, че Народното събрание няма да взима отношение, Главчев да реши сам какво смята да прави – дали да отива той, дали да отива президентът.

Позицията на „Възраждане“ беше такава, че нашият президент, който е главнокомандващ, да отиде и да представлява България, при положение че нямаме постоянен министър-председател“, коментира Цончо Ганев.

Той твърди, че лидерът на ДПС Делян Пеевски е казал, че „няма да толерира да отива президентът“.

„От „Величие“ подкрепиха това нещо и казаха, че в крайна сметка да си решат те и да си отиде сегашният министър-председател. Разбира се, ПП-ДБ казаха абсолютно същото и застанаха зад ДПС“, добави Ганев.