ЦСКА маха Назон

Спорт
13:17 - 29 Юни 2023
2385
ЦСКА маха Назон

ЦСКА се разделя с нападателя Дюкенс Назон, пишат във Франция.

Според информацията националът на Хаити, който стана голмайстор на "червените" през миналия сезон, ще бъде продаден, а за негов заместник на "Българска армия" вече е договорен Матиас Фаетон от Гренобъл, за което беше съобщено още преди няколко дни. 

Към Назон има сериозен интерес от клубове от Турция и Китай. За Фаетон, национал на Гваделупа, клубът от "Армията" се очаква да плати около два милиона евро, пишат и други френски медии, като агентът на играча е в София от вчера за финализиране на последните детайли по сделката. 

ЦСКА - София също така е постигнал договорка с Бейтар (Йерусалим) за покупката на ветерана Данило Асприля, потвърди за БТА източник от клуба.

34-годишният колумбиец направи добър последен сезон за израелците с 18 гола и шест асистенции в 36 мача. Асприля, който вече бил подписал личния си договор с "червените", има сериозен опит в българския футбол.

Той изигра 73 срещи с 25 попадение и 15 асистенции за Литекс в периода 2014-2015 година, а през януари на 2016 година беше продаден за 2,5 милиона евро на Ал-Аин (ОАЕ).