ЦСКА подписа с шотландец, червените с контрола срещу шампиона на Австрия

Николай Бодуров и Валентин Антов получиха признание от своите колеги

Спорт
15:21 - 27 Май 2019
3347
ЦСКА подписа с шотландец, червените с контрола срещу шампиона на Австрия

Първото ново попълнение на ЦСКА за новия сезон е факт - червените подписаха с шотландския нападател Тони Уот, съобщи сайтът на клуба.

Договорът на островитянина с армейците е за 3 години.

Шотландецът идва от Сейнт Джонстън, където през изминалия сезон е отбелязал 8 попадения в различните надпревари. Той ще се присъедини към тима за старта на подготовката.

Навършващият в края на декември 26 години футболист е шампион на страната си със Селтик през сезон 2012/13, спомагайки с 5 попадения за ценния трофей. В този период той отбелязва и изключително важен гол при победата с 2:1 над Барселона в мач от групите на Шампионска лига.

Досега в кариерата си Тони Уот е вкарал общо 49 гола, като в доста от тимовете е действал и на позицията зад нападателя, както и по фланговете.

Новото попълнение на армейците има в актива си един мач за националния тим на Шотландия в контрола срещу Чехия през 2016 година, а също така е записал 9 срещи и 5 гола за младежката формация на родината си.

Междувременно Николай Бодуров и Валентин Антов получиха с признание от своите колеги.

Двамата футболисти бяха наградени по време на церемонията, на която бяха обявени призьорите от анкетата "Футболист на футболистите".

Капитанът Николай Бодуров беше удостоен с награда за проявени мъжество и характер "Трифон Иванов". 18-годишният Валентин Антов, който през януари спечели приза за най-проспериращ футболист на 2018 година, стана подгласник на победителя Мартин Минчев в анкетата за най-добър млад играч.

Както по-рано днес Lupa.bg ви информира, ЦСКА се събира за начало на лятната подготовка на 9 юни.

Сборът е на базата в Панчарево, а отборът ще проведе два лагера - в Тетевен от 10 до 18 юни, а на 20 ще отпътува за двуседмичен престой в Австрия.

По време на подготовката в алпийската страна ЦСКА ще изиграе 4 контроли срещу известни европейски клубове, с които ръководството преговаря в момента.

Засега официално е потвърден приятелски мач срещу шампиона на Австрия Ред Бул Залцбург. Проверката ще се състои на 3 юли.

Червените ще се приберат в София на 4 юли.

Снимки: cska.bg