Предлагат на ЦСКА контузен пияница от Острова, който не е играл от март

Нападателят Тони Уат има гол срещу Барса преди 7 години, а последния сезон вкара 2 попадения в 29 мача

Спорт
16:28 - 17 Май 2019
2125
Предлагат на ЦСКА контузен пияница от Острова, който не е играл от март

ЦСКА продължава да търси упорито футболисти и както вече Lupa.bg ви съобщи, чужденците ще бъдат свободни агенти.

Такъв е и случаят с централния нападател Тони Уат, който отказа да поднови договора си с шотландския Сейнт Джонстън, след като престоя само сезон в Пърт. Този период беше доста ялов за него - два гола в 29 мача, а любопитен факт е, че Уат не е играл от март, тъй като лекуваше контузия в глезена.

Някои медии у нас побързаха да го пратят на "Армията", че и с 3-годишен договор, позовавайки се на британската преса. В ЦСКА нещата са различни и все още се набляга на южноамериканската връзка, а не на британската, тъй като един от последните островитяни, обличал червения екип, беше Килиън Шеридън, който разочарова.

Иначе визитката му е добра - защитавал е честта последователно на Еърдри Юнайтед, Селтик, Лиерс, Стандарт Лиеж, Чарлтън, Кардиф, Блекбърн, Хартс, Льовен и Сейнт Джонстън, като навсякъде играе най-много по един пълен сезон, а повечето пъти е отдаван под наем.

Пикът на Уот е с екипа на Селтик - като тийнейджър, когато е на 19 години, той дебютира за детелините, а през 2012-та бележи втория гол за зелено-белите при домакинството на Барселона (2:1) в груповата фаза на Шампионската лига.

След двубоя Тони е в компанията на шотландския певец Паоло Нутини.

"Казах му, че не мога да си спомня нищо, защото хората ме черпеха с напитки цяла нощ, но за да бъда честен - не можех да си спомня нищо, защото адреналинът ми нямаше нищо против да се напия", коментира в медиите нападателят.

През април 25-годишният нападател прекрати взаимоотношенията си със Сейнт Джонстън.

"Напавихме предложение на Тони, но явно не беше това, което той търси", лаконичен бе мениджърът на светците Томи Райт.

Преминал е през всички национални формации на Шотландия, като има един мач за представителния тим на гайдарите.