ЦСКА триумфира след дузпи в Осиек (ВИДЕО)

Спорт
00:35 - 02 Август 2019
9326
ЦСКА триумфира след дузпи в Осиек (ВИДЕО)

ЦСКА стана третият български участник, който подължава напред в Лига Европа тази вечер, като гросмайсторски триумфира след изпълнение на дузпи в Осиек над едноименния местен тим. Редовното време и продълженията завършиха при резултат 1:0, точно като мача в София, което доведе до драмата срещу отбора, за който наставникът на "армейците" Люпко Петрович има над 100 гола.

Първата опасност в мача бе пред българската врата. Бочкай стреля силно от фаул в 3-ата минута, но Черниаускас изби в корнер. В 24-ата минута  Шорша стреля след плонж с глава, но покрай вратата на българите.

Само 180 секунди по-късно Осиек откри резултата. Запер центрира отдясно към Майсторович, който изпревари Томаш и след удар с глава вкара за 1:0. Минута по-късно опасна атака отляво на хърватите завърши с лошо центриране и Черниаускас улови.

След попадението футболистите на Люпко Петрович пробваха чрез удари на Соу и Фабрини да затруднят Ивашич, но не уцелиха вратата. Така се стигна до триминутното продължение на първата част, когато Тиаго центрира от фаул към Томаш, който вкара след изстрел с глава, но голът бе отменен поради засада.

В 51-ата минута Соу шутира от 20 метра, но покрай дясната греда. Десет минути по-късно Пилж преодоля Фабрини и Албентоса пред наказателното поле на ЦСКА-София и стреля по земя от 18 метра, но на сантиметри покрай дясната греда.

В 67-ата минута червените комбинираха добре пред наказателното поле на хърватите, Соу отклони с пета към Фабрини, италианецът шутира фронтално от 19 метра, но над вратата.

До края на 90-те минути не се случи нищо интересно и двата отбора играят продължения. Те започнаха с опасен пробив на Мансе в 93-ата минута, който завърши с неточен шут от границата на наказателното поле.

Така се стигна до 105-ата минута, когато Албентоса изведе с дълъг пас Соу фронтално сам срещу Ивашич, но таранът стреля в тялото на вратаря. В 110-ата минута пък червените можеха съвсем спокойно да получат дузпа за нарушение на Шутало срещу резервата Тони Уот, но реферът остана безмълвен.

При дузпите само Жеферсон сгреши за ЦСКА, докато домакините се издъниха два пъти чрез Шкорич и Бочкай. Следващият съперник на "армейците" е Зоря Луганск.

Агитката на ЦСКА отново се представи на ниво и често надвикваше инак гръмогласните привърженици на Осиек

Запалянковците на ЦСКА пък бяха постоянно провокирани в Хърватска от местни бабаити, но до батални сцени не се стигна. На стадиона "армейците" бяха подкрепяни от 700 привърженици - толкова билети им бяха отпуснати, които не спряха да пеят през целия мач и често надвикваха публиката на домакините.

Атмосфера от трибуните от пратеника на Lupa.bg в Осиек: