Цветанов бори комунизма в Берлин

Новини
12:11 - 28 Ноември 2019
2121
Цветанов бори комунизма в Берлин

Някогашният втори в ГЕРБ Цветан Цветанов продължава да поддържи топла връзка с Фондация „Конрад Аденауер” - финансовият донор на десните партии у нас. В Берлин той реши да бори комунизма, като демонстрира доброто си сътрудничество с хора от ръководството на организацията - с Франк Прийс - зам.-ръководител на Главен отдел Европейско и международно сътрудничество на организацията, д-р Ларс Хенсел - шеф на Департамента за Европа и Северна Америка и Филип Хухел, референт за Централна и Източна Европа.

На срещата Цветанов представи акцентите в планираните инициативи на евроатланткическия си център за 2020-а година, като поднесе комплимент - че фондация „Конрад Аденауер” е силен пример за добра работа в сферата на справяне с комунистическото минало.

Цветанов и шефовете в организацията обсъдиха ситуацията в Черноморския регион и важната роля на неправителствения сектор за информираността на гражданите и политиците с анализи и изследвания за геополитическия развой на събитията.

Цветанов отбеляза важната роля на силната подкрепа от Германия за европейската перспектива на страните от Западните Балкани за приобщаването им към евро-атлантическите ценности.