Цветанов: Радев да вземе обективно решение за Живко Коцев

Главсекът и всички кадри от скандала са укорими, заяви ексминистърът

Новини
09:08 - 10 Април 2024
2068
Цветанов: Радев да вземе обективно решение за Живко Коцев

Живко Коцев и всички тези кадри, които излязоха в публичното пространство са укорими. С предложението, което е направено президентът ще трябва да вземе обективно решение. Това заяви в ефира на БНТ бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Според него Румен Радев би се съобрази с искането на служебното правителство Живко Коцев да бъде освободен от поста на главен секретар на МВР. По думите му е недопустимо и оставането на Калин Стоянов като министър на вътрешните работи.

Цветанов посочи, че с оглед предстоящите избори е нужно да има успокоение в системата на МВР и възстановяване на доверието. В момента остава усещането на хората, че най-прекият път до мафията до организираната престъпност е кариерното израстване в системата на МВР, изтъкна Цветанов.

Бившият вътрешен министър прогнозира, че предстоят тежки времена за системата на МВР.

Остава едно усещане у хората, че всичко е едно противоборство на политическа основа. Не толкова за професионалните и морални качества на служителите и на ръководните кадри, а колкото за политическото овладяване и превръщането на МВР в една политическа бухалка във връзка с всеки един пресрочен или редовен парламентарен вот, каза още Цветанов.

Припомняме, че на 4 април главният секретар на МВР Живко Коцев подаде оставка. Той обяви, че напуска системата на МВР. Ден по-късно обаче Коцев оттегли оставката си. Той се оплака, че тя е била подадена след оказан натиск.