Цветанов тропа хоро с „Артекс”

Нещо за четене
15:01 - 10 Октомври 2019
7097
Цветанов тропа хоро с „Артекс”

Прогоненият от ГЕРБ заради аферата с евтиния апартамент с частен асансьор Цветан Цветанов публично официализира близостта си със строителния бос Пламен Мирянов, собственик на нашумялата фирма „Артекс”.

Цветанов бе заснет да тропа хоро, прегърнат с архитект Мирянов и с кумеца си Николай Колев, съпруг на зам.-министърката на спорта Ваня Колева. Тя също бе принудена да напусне поста си, след като се оказа, че се е сдобила с тузарско жилище на „погребална” цена в помпозната сграда на „Артекс” в софийския квартал „Изток”. Триото Цветанов – Мирянов – Колев друса хоро, докато певецът Веско Маринов им пее на „ухо”. Снимката на баровското хоро е направена на 7 септември, в понеделник срещу вторник и бе публикувана от „Бивол”.

През месец май Цветан Цветанов подаде оставка след гръмкия имотен скандал във властта. Тогава стана ясно, че той притежава луксозен апартамент с личен асансьор в сграда на „Артекс” - собственост на арх. Мирянов. Същата фирма е спечелила от наложена от Цветанов промяна в закона. Може би поради тази причина Цветан Цветанов се е сдобил с лъскавия апартамент с частен асансьор на цена три пъти по-ниска от пазарната. Същевременно скъпчиите от „Артекс” искат по 5 000 евро за квадратен метър жилищна площ за небостъргача „Златен век”, чието строителство се оказа незаконно и временно бе спряно.