Цял месец полицията е следила обирджиите на офиса на мобилния оператор

Новини
12:05 - 06 Декември 2021
1783
Цял месец полицията е следила обирджиите на офиса на мобилния оператор

Полицията в София е следила престъпната група, опитала се да обере офис на мобилен оператор, повече от месец, съобщи на брифинг Петър Петров от Криминална полиция към СДВР.

Тепърва ще се установява съпричастността на арестуваните и към други обири.

Припомняме, че по-рано днес бяха задържани четирима души при полицейска акция в София срещу група, която се занимава с кражба на техника и мобилни телефони.

Акцията е започнала малко сред 6 ч. тази сутрин. Тя е насочена срещу група, което е извършвала кражби от офиси на мобилни оператори и вериги за продажба на техника.

Действията на МВР са свързани с опит за пореден обир на бандата в офис на мобилен оператор на софийската улица „Тодорини кукли“.

Полицията обаче е имала информация за плановете на бандата и е успяла да хване четирима души.

Трима от тях са задържани малко след като влезли в офиса мобилния оператор, а четвъртият е бил човек, който следял за полицейско присъствие в района. Но и той е арестуван.

Единият от задържаните е на около 30 години, другият – на около 22, съобщиха за БНР източници от столичната полиция. Единият от арестуваните е със 165 регистрации в полицията.

Групата се е занимавала с престъпна дейност – обири на офиси на мобилни оператори и магазини за техника, от доста време, като през последните два месеца в столицата са извършени няколко такива.

Откраднатата техника и мобилни телефони са на стойност десетки хиляди левове.

Засега полицията не съобщава по какъв начин и къде е пласирана крадената стока.

Продължават обиски и разпити.