Дайте на депутатите Нобел за глупост - измислиха биологична полова идентичност

Веднага си изхвърлете компютрите и айфоните – от тях сериозно лъха на гей пропаганда

Политика
16:50 - 14 Август 2024
4292
Дайте на депутатите Нобел за глупост - измислиха биологична полова идентичност

Честите избори и кратките периоди на съществуване на последните парламенти вкарват в парламента изключително недъгав материал. Гаф след гаф, недоразумение след недоразумение, простотия след простотия. И това не е заслуга само на тези с по-къс... опит като законодатели.

Затова и творенията им, наречени закони, често се отбиват до Конституционния съд.

Последният напън на народните представители – да забранят т.нар. от тях „ЛГБТ пропаганда“ в Закона за предучилищното и училищното образование обаче бие рекордите по слабоумие и правна немощ.

При това, да припомним, депутатите много държаха с цената на всичко да приемат въпросните промени в закона и ги гласуваха на две четения в един и същи ден – нещо, което обикновено се прави по изключение и в специални случаи. 

Защо депутатите нарочиха за изключително важни сексуалната ориентация и половата идентичност остава да гадаем. Още по-неясно е

какво по-точно забранява Народното събрание,

което – също да припомним – е с изключително ниска представителност и едноцифров рейтинг.

С приетите от депутатите промени се забранява пропаганда, популяризиране или подстрекаване по какъвто и да е начин – пряко или косвено, в системата на образованието на идеи и възгледи, свързани с „нетрадиционна сексуална ориентация и/или определяне на полова идентичност, различна от биологичната“. А някой да е виждал дефиниция за „полова идентичност“ в българското законодателство?

Половата идентичност, позната и с думичката „джендър“, е вътрешно убеждение – това е начинът, по който даден човек се възприема от гледна точка на своята полова принадлежност. 

Странно е как някое убеждение може да бъде биологично.

Подобна глупост може да сътвори само депутатска глава, все тая от коя партия. Или са копирали малоумни текстове от някоя съмнителна страница в интернет. 

То е все едно да определим религиозните възприятия на някого като биологични –

понеже и религията е вътрешно убеждение и нищо повече.

И категорично не е нещо, подчинено на биологията. А защо да не забраним и нетрадиционните религиозни убеждения? 

Член 13, алинея 3 от Конституцията постановява, че традиционната религия в Република България е източноправославното вероизповедание. Известно ли е на народния представител какви пакости причиняват из Европата индивиди с нетрадиционни за континента религиозни убеждения? А дали е уместно да се спомене, че хомосексът съществува доста преди всички известни религии? Синодът най-вероятно няма какво да добави по този въпрос.

Но да се върнем отново на закона-недоносче. Депутатите така и не регламентираха

брои ли се за гей пропаганда, ако слушаш Иво Димчев или Елтън Джон в голямото междучасие?

Или Фреди Меркюри. А Рики Мартин, Бой Джордж, Азис, Емил Димитров, Люси Дяковска? Или пък Мадона (да се свети името ѝ)? Недай си боже Чайковски, Бенджамин Бритън или Ленард Бърнстайн…

На Азис и Иво Димчев „Ню Йорк таймс“ е посвещавал цели страници. Не е известно с подобна чест да е бил удостояван български народен представител (но пък след смешните поправки в закона имат шансове все пак да им отредят двайсетина реда). Камо ли пък за някой от кълнящите се денонощно в евроатлантически ценности.

Та следвайки забраната за пропаганда, популяризиране или подстрекаване стигаме и до друга точка: от учебниците по биология

да се изхвърлят пасажи или направо цели уроци за пингвини, жирафи, косатки, маймуни и лебеди

– първенците по хомосексуализъм в животинския свят. Няма да е комфортно някак, ако децата започнат да задават неприлични въпроси. А от там до нарушаването на закона е един депутатски среден пръст разстояние.

Също така не бива да им се разрешава в часовете по изобразително изкуство при никакви обстоятелства да рисуват дъга, че това е еманацията на гей пропагандата. Би било кощунство дори да се споменават Микеланджело, Караваджо и Френсис Бейкън.

В час и по история и дума не бива да се обелва за Александър Македонски, Юлий Цезар, Нерон, Луи XIII и Фердинанд I (да, да – същият).

Въобще доста работа се очертава за чиновниците, които трябва да претворят закона в дела.

Редно е обаче да припомним на родния законодател, че ако се облича в дрехи на Армани, Версаче, Валентино, Жан-Пол Готие, Диор, Пиер Карден, Келвин Клайн, Лагерфелд, Ив Сен Лоран, Маккуин, то сериозно нагазва в полето на гей пропагандата и

е редно незабавно да смени гардероба си. Парфюми от същите брандове? Забрави!

Иначе какъв пример дава?

И ако наистина е толкова загрижен за ЛГБТ пропагандата, то следва веднага да изхвърли всички компютри от сградата на Народното събрание и от училищата, защото “таткото” на компютъра е отявленият британски хомосексуалист и математик Алан Тюринг – изключително неприятен тип, когото британците са увековечили на банкнотата си от 50 лири. Освен това са го отровили с цианид – вероятно като благодарност, че е разбил кодовете на “Енигма” и с това е изиграл ключова роля за прекратяването на Втората световна война.

Но кой ти помни преди 80 години какво е било.

Живеем в 2024-та и масово използваме смартфони. Изглежда тези с ябълката на задната страна също

трябва да бъдат заклеймени като проводници на свирепа гей проганда,

защото шефът на „Епъл“ е много влиятелен гей. Много богат и много влиятелен. И със сигурност Тим Кук няма никаква представа, че някои от неговите потребители в българския парламент са „сериозно загрижени“ за глупост, която сами са нарекли ЛГБТ пропаганда.

А иначе Костадиновци, Ганьовци (пардон, Ганчовци), Корнелии и прочие недоразумения могат да си заравят в пясъка участъка от тялото над шията колкото искат. Това не променя реалността. Все тая дали за гейове и лесбийки ще се говори в училище или на улицата. В клас обаче би могло да е една идея по-цивилизовано. Да, ама Костадинов, Нинова и останалите набедени за евроатлантици в парламента не искат да е така.

Очакваме някой мастит юрист да разясни пропаганда, популяризиране или подстрекаване са срамните подмятания между депутати „Ей, педал“ и „латентни хомосексуалисти“ в пленарната зала на Народното събрание от последните дни.