Данчо Йовчев атакува: Не съм убеден, че Дейвид Хъдълстоун трябва да е в отбора

Спорт
13:43 - 31 Юли 2021
1925
Данчо Йовчев атакува: Не съм убеден, че Дейвид Хъдълстоун трябва да е в отбора

Генералният секретар на Българската федерация по гимнастика Йордан Йовчев анализира представянето на Дейвид Хълъстоун на Олимпийските игри в Токио и изрази мнение, че младият ни гимнастик не трябва да участва на предстоящото Световно първенство в Япония през есента.

“Аз не съм убеден, че Дейвид Хъдълстоун трябва да ходи на световното първенство в Япония през есента. Според мен той трябва да си вземе почивка. Да се възстанови от травмите. Ние искаме ежедневно спортистите ни да полагат усилия, да надграждат и да използват таланта и уменията си. Искаме, когато отидем на състезание, не само да сме добри домакини, но и да се представим добре.

Имаме очаквания към състезателите. В крайна сметка се полагат много усилия и от треньори, и от ръководство, за да могат те да бъдат успешни. Младежкият ни национален отбор в Мерсин извоюва бронзов медал. Тези младежи, някои от тях са мъже, и ще се състезават при мъжете от другата година. Трябва да им се даде шанс.

Имаме едно много добро поколение, надявам се, че ще успеем да ги съхраним. Вътрешната конкуренция ще им даде мотив да стават по-добри. Имат потенциал. Аз залагам много на Димитър Димитров и на Йордан Александров“, така олимпийският ни вицешампион на халки Йордан Йовчев коментира за БНР представянето на Дейвид Хъдълстоун на Олимпийските игри в Токио и допълни:

“Аз лично се надявах той да преоткрие себе си. Много пъти сме си говорили, че ще промени начина си и подхода си към тренировките. Да е много по-концентриран. Малко закъсняхме с подготовката, тъй като го съпътстваха доста контузии. Не можа да му стигне времето за една суперподготовка. Той е талантлив. И се надявам, че занапред ще бъде много по-последователен в ежедневието си и, че ще надгражда. Надявам се, че тепърва му предстои едно по-добро бъдеще. Има доза разочарование. Очаквахме много повече. Той направи от 6 уреда, 70 процента грешки. Едно е да изиграеш, за да видим къде си, никой не очаква чудеса и финали, но поне си изиграй програмата, която си тренирал“, сподели още генералният секретар на БФ Спортна гимнастика.