Даниел Митов изплю камъчето за резултата от двата часа среща ГЕРБ-ПП

Защо да не продължим заедно, като сме готови с общи решения, чуди се заместникът на Бойко

Политика
21:12 - 19 Май 2023
16582
Даниел Митов изплю камъчето за резултата от двата часа среща ГЕРБ-ПП

Правим всичко възможно мандатът да успее и Мария Габриел да намери път към решаването на ребуса. Въпросът е накъде се върви - на мен разделението между първи и втори мандат вече започва да ми става много странно. Така зам.-лидерът на ГЕРБ и бивш десебар Даниел Митов коментира напредъка на партията по изпълнението на първата папка, връчена от президента Румен Радев за съставянето на редовно правителство. 

Най-стабилната форма за него било участието на известни политически фигури, ясно профилирани, които да изпълнели заложените задачи. 

И изреди приоритетите, посочени вече и от Габриел. А според Митов именно тя можела да достигне до решаването на проблемите на България по пътя й към Еврозоната и Шенгенското пространство. 

Попитан как е минала 2-часовата среща на ГЕРБ-СДС с представителите на ПП-ДБ как да се продължи пътят, вече извървян със създаването на законодателна и управленска програма.

"Защо да не продължим по него, след като дефинираме по един и същи начин проблемите, след като сме съгласни заедно, че са необходими конституционна и съдебна реформи. Категорично не затваряме вратата пред ПП-ДБ", отсече Митов в "Панорама" по БНТ. 

А по повод новата позиция на ГЕРБ - всичко коз срещу главния прокурор Иван Гешев, той заяви, че ставало въпрос не за личностни моменти, а за реформа на обвинението и съда, където било необходимо. Попитан дали той може да е също цел на "големите разкрития", обещани от Гешев идния понеделник, Митов отрече.