Даниел Вълчев: Вървим към песимистичен изход

Пътят обикновено е това пред нас, а не това зад нас

Политика
22:56 - 02 Октомври 2022
2233
Даниел Вълчев: Вървим към песимистичен изход

Основните играчи в българската политика отправят толкова сериозни обвинения едни към други, че правят следващи коалиции много трудни. Не казвам невъзможни, но много сложи. Вървим към песимистичен изход. Това каза пред bTV бившият министър на образованието и настоящ декан на юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ проф. Даниел Вълчев.

„Няма идеални общества и българското общество също не е идеално“, каза още той.

„Ти постъпвай както трябва, а пътят ще те следва. Пътят обикновено е това пред нас, а не това зад нас. Пред нас има хиляди пътища.“ Това е част от източната мъдрост, с която Вълчев описа случващото се в България.

Той разясни, че това се отнася и до българската история, защото начинът, по който сме постъпвали, чертае следата, която оставяме и така стоят и нещата с народите.

„Българите сме взимали всякакви решения, добри, лоши всякакви, но това е следичка е историята на нашия народ“, добави той.

Даниел Вълчев обяви, че очаква ниска избирателна активност и допуска, че партиите са "възбудили" основно твърдите си ядра и хората, които изпитват граждански дълг да гласуват.