Дъното! Медсестра източи картата на мъртвец

Крими
15:43 - 23 Януари 2020
9076
Дъното! Медсестра източи картата на мъртвец

Медицинска сестра от Велико Търново стигна дъното - мародерката изтеглила крупна сума пари от банковата карта на починал пациент, съобщиха от прокуратурата.

Престъплението е извършено от 25 до 27 февруари м.г., когато тя ползвала картата десет пъти, когато изтеглила 1200 лв. Обвиняемата работела като медицинска сестра в болнично отделение.

К.М. бил приет за лечение, но няколко дни по-късно починал в реанимацията на болницата. В личния багаж на трупа имало портфейл и дебитната карта, с наличност 3900 лева.

След преместването му в реанимация сестрата, която била нощна смяна, събрала и преместила и багажа му. Тогава видяла и взела банковата карта и листче с ПИН-код.

На следващия ден роднините на К.М. дошли да приберат тялото и багажа му, като след като се прибрали установили, че дебитната му карта липсва.

На 26 февруари блокирали картата. Междувременно сестрата проверявала салдото и наредила неуспешни тегления, след което била разкрита. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжния съд в старата столица.

Снимката е илюстративна