Дъжд, а на места и сняг в петък

Новини
22:43 - 09 Декември 2021
2161
Дъжд, а на места и сняг в петък

След много студеното утро, температурите през деня съществено се повишиха, особено в районите, където духаше южен вятър и имаше и слънчеви часове. В местата с по-мъгливо време, като София например, максималната температура е едва градус над нулата.

През нощта в западните райони ще завали дъжд, в планините - сняг. В северозападните райони и високите полета в Западна България ще има условия за поледици. Температурите в петък сутрин ще са между минус 1° и 4°, в източните райони до 9°-11°.

През деня ще има превалявания от дъжд. В Източна България ще духа умерен вятър от юг-югозапад и там температурите ще достигнат до 14°-16°. В останалата част от страната ще са между 6° и 11°.

В планините ще вали и дъжд и сняг, като границата ще е на около 1700 метра. Ще бъде и много ветровито със силен и бурен югозападен вятър. Максималните темпратури в курортите - от 0° до 10°.

Ветровито и с валежи от дъжд и сняг, на места значителни, ще е в Западна Европа. Сняг ще вали и в северните ширини на континента, а на изток ще преобладава облачно и мъгливо време. В Централното Средиземноморие интензивните валежи ще продължат под влияние на средиземноморски циклон, който ще определя времето утре и на Балканите.

По-интензивни ще са валежите по западното крайбрежие на полуострова и в югоизточните райони, а с понижението на температурите дъждът и в централните райони ще преминава в сняг.

У нас в събота ще започне захлаждане, което в неделя ще обхване и източните райони. Ще има валежи от дъжд, по-значителни през нощта срещу неделя в Западна и Южна България.

В неделя във високите полета на Западна България и в припланинските райони дъждът ще премине в сняг, но валежите ще отслабнат, и в много райони ще спрат.