Дъждовен вторник, вземете си чадър

Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 6°

Новини
08:01 - 12 Март 2024
1089
Дъждовен вторник, вземете си чадър

Във вторник ще се задържи облачно, с временни прекъсвания ще вали дъжд. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 6°. Повече по количество ще са валежите на места в източната половина от страната и на отделни места в южните райони ще прегърми. В Югоизточна България е обявен жълт код за интензивни валежи в 8 области.

Привечер в Северозапад България валежите ще спрат. В Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е до умерен. В източните райони ще продължи да духа до умерен вятър от юг-югоизток, който до вечерта и там ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 12° и 17°, в София - около 14°.

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над около 1800 m - от сняг. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 6°, на 2000 m - около 0°.

По Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд, на места значителни по количество. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток, който до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са 11°-12°.